HeidelbergCement klimt uit rode cijfers

(belga) - HeidelbergCement, de Duitse bouwmaterialengroep boven de Belgische cementproducent CBR en betonfabrikant Inter-Beton, is het voorbije boekjaar uit de rode cijfers geklommen.

De nettowinst kwam uit op 415 miljoen euro tegen een verlies van 366 miljoen euro in 2004. De omzet steeg in dezelfde periode van 6,93 miljard tot 7,8 miljard euro.

De omzetgroei het afgelopen jaar was het grootst in Noord-Amerika (+26,1%), waar zelfs een recordomzet werd geboekt van 2,14 miljard euro. Ook in Noord-Europa, Centraal-Europa en in China kon HeidelbergCement een mooie omzetgroei realiseren.

Concrete cijfers voor de Benelux gaf het bedrijf dinsdag niet vrij. Hier luidde het 'dat de verkoop bij de particulieren is hersteld, maar er wel een druk op de prijzen is'. De omzet in West-Europa daalde van 929 miljoen euro in 2004 tot 900 miljoen euro vorig jaar.

HeidelbergCement voerde het voorbije jaar een herstructurering door in Duitsland en Europa, waarbij de groep er naar streeft om 'kostenleider' te worden.

Voor dit jaar blijft de bouwmaterialengroep 'algemeen positief', in West-Europa herstelt de economie zich immers. HeidelbergCement verwacht een 'merkbare' verbetering van de groepsomzet en -winst.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud