Henkel breekt opnieuw record

Henkel, eigenaar van onder meer Persil en Fa, heeft in het tweede kwartaal van 2006 een autonome omzetgroei van 6,1 procent gerealiseerd, dat is hoger dan het record van 5,9 procent dat het bedrijf in het eerste kwartaal van dit jaar boekte. De totale omzet steeg met 7,3 procent tot 3,23 miljard euro.

(tijd) Rekening houdend met die ontwikkelingen handhaaft Henkel de eerder afgegven verwachting voor 2006. De detaillist heeft eerder uitgesproken een autonome omzetgroei van 3-4 procent te verwachten en een toename van het bedrijfsresultaat met 10 procent. Ook de winst per aandeel zal met zo'n 10 procent toenemen.

Het bedrijfsresultaat steeg in de rapportageperiode met 21,2 procent van 296 miljoen euro tot 359 miljoen euro. De operationele marge steeg met 1,3 procentpunt naar 11,1 procent. De nettowinst nam met 23,4 procent toe tot 248 miljoen euro.

Henkel boekte bij de divisie huishoudelijke producten, zoals wasmiddelen, een autonome omzetgroei van 5,4 procent. Bij cosmetica lag die groei op 3,6 procent. Bij de lijmdivisie, dat onder meer Pritt produceert, bedroeg de autonome omzetgroei 8,3 procent. Henkel Technologies boekte een autonome omzetgroei van 8,1 procent.

Volgens Henkel waren met name Oost-Europa, Latijns Amerika en Azie-Pacific de belangrijkste drijvers van de groei in het tweede kwartaal.

(foto belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud