Hewlett-Packard slikt nettoverlies, bevestigt verwachtingen

(tijd-nieuwslijn) - De Amerikaanse computerbouwer Hewlett-Packard kreeg in het afgesloten kwartaal een nettoverlies te slikken van USD 2,03 miljard, tegen een pro forma verlies van USD 116 miljoen een jaar eerder. De groep bevestigde de vooruitzichten voor het lopende kwartaal.

Per aandeel kwam het nettoverlies in het derde kwartaal, dat op 31 juli werd afgesloten, op USD 0,67 uit. Een jaar eerder bleef het verlies beperkt tot USD 0,04 per aandeel. Het operationeel verlies steeg op vergelijkbare basis van USD 166 miljoen tot USD 2,48 miljard. De kwartaalomzet daalde van USD 18,57 tot 16,54 miljard. De cijfers van vorig jaar zijn pro forma-resultaten die de cijfers van Compaq opnemen alsof de fusie al vorig jaar een feit was. In de realiteit zijn de recente kwartaalcijfers de eerste die met Compaq rekening houden.

De fusie met Compaq bracht uitzonderlijke kosten met zich mee, waardoor het nettoresultaat in het rood belandde. Exclusief uitzonderlijke elementen en afschrijving van goodwill realiseerde de groep in het voorbije kwartaal een winst per aandeel van USD 0,14, vergelijkbaar met USD 0,11 een jaar eerder. In het tweede kwartaal van dit jaar bedroeg deze winst USD 0,19. De winst van USD 0,14 komt overeen met de verwachtingen van analisten.

Hewlett-Packard zei dat het zich comfortabel voelt met de Wall Street-consenus voor het vierde kwartaal. De groep verwacht een omzet van USD 17,4 miljard en een winst per aandeel van USD 0,22.

(c) tijd-nieuwslijn

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud