Hof van beroep annuleert overnametoelating van L'Echo door Rossel

(belga) - Het Brusselse hof van beroep heeft in een arrest van 15 september de beslissing van de raad van de mededinging geannuleerd die de mediagroepen Rossel en De Persgroep toelating geeft om de Franstalige zakenkrant L'Echo over te nemen. Dat heeft advocaat Mischaël Modrikamen maandag gemeld.

De raad van de mededinging zal zich nu opnieuw over de geldigheid van de overname moeten buigen. IPM, de uitgever van de dagbladen La Libre Belgique en La Dernière Heure, had bij de raad van de mededinging bezwaar ingediend tegen "een versterking van de dominante positie van Rossel, volledig in tegenspraak met de fundamentele principes van economische mededinging", zo liet mr. Modrikamen, de advocaat van IPM, weten.

"Het hof heeft rekening gehouden met alle grieven van IPM wat betreft de versterking van de dominante positie van Rossel en de verstoring die dit meebrengt op vlak van concurrentie. Bovendien was het hof van oordeel dat de voorgestelde wijzigingen door Rossel en De Persgroep (beiden overnemers van L'Echo, nvdr.), om de concurrentie-effecten op te vangen, ontoereikend waren". De advocaat van IPM noemt deze beslissing een overwinning voor IPM en de hele Franstalige pers.

Bernard Marchant, gedelegeerd bestuurder van Rossel, vreest geconfronteerd te worden met een juridisch vacuüm. "Het hof van beroep kan geen rechtsbeslissingen verbreken, enkel het hof van cassatie kan dit doen", lichtte hij op vraag van Belga toe.

"Deze beslissing stoort ons, omdat ze het dossier blokkeert, maar de koop is niet geannuleerd. Dat zou het geval zijn indien de raad van de mededinging haar beslissing wijzigt. Wij zijn van oordeel dat we gelijk hebben, en zullen dit laten gelden", aldus nog de afgevaardigd bestuurder van Rossel.

Bij dagblad De Tijd, dat eveneens overgenomen kan worden door de twee persgroepen, wenste men maandagavond niet te reageren op deze annulatiebeslissing.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud