Hoger halfjaarwinst voor Cofinimmo

De vastgoedbevak Cofinimmo boekte in het eerste halfjaar van 2006 een netto courante winst van 47,29 miljoen euro, een stijging van 28,2 procent tegenover 36,90 miljoen euro in dezelfde periode het jaar ervoor. Het resultaat ligt boven de verwachtingen

(tijd) . Dat maakte Cofinimmo bekend in een persbericht. Drie analisten gecontacteerd door Tijd-Nieuwslijn hadden gemiddeld gerekend op een winst van 43,6 miljoen euro . Het resultaat is voor een belangrijk deel te danken aan cap-opties die de bevak in het verleden aankocht. Dergelijke opties beschermen de bevak tegen een sterke stijging van de rentelasten. Door de stijging van de interestlasten in het eerste kwartaal, zijn die opties meer waard, wat zich volgens de IFRS/IAS-boekhoudnorm met een positieve impact van 5,76 miljoen euro vertaalt in de resultaten.

Wordt geen rekening gehouden met de positieve impact van de opties, dan bedraagt het netto courant resultaat 41,54 miljoen euro tegenover 39,15 miljoen euro een jaar terug.

Het vastgoedresultaat steeg tijdens de periode januari-juni met 3,9% tot 71,68 miljoen euro. Die stijging is te danken aan de opname in het patrimonium van de gebouwen North Galaxy, Tour Albert (Charleroi) en Mechelen Station. De huuropbrengsten op zich daalden van 70,5 tot 67,8 miljoen euro. Cofinimmo blijft wijzen op de zwakke huuropname (take-up) in het Brusselse. Het verlies in huuropbrengsten werd gecompenseerd door niet-cash inkomsten van de lease-overeenkomst met Fortis rond het North-Galaxygebouw.

De bezettingsgraad daalde lichtjes tot 95,13%, tegen een marktgemiddelde van 89,56%.

Het resultaat op de portefeuille vertoont een niet-gerealiseerde meerwaarde van 4,5 miljoen euro, tegen 0,3 miljoen euro op 30 juni 2005. In de Brusselse periferie en Brussel Louiza waren er duidelijke waardedalingen, in Brussel Centrum/Noord waardestijgingen. Daardoor komt de totale nettowinst uit op 51,5 miljoen euro, een stijging met 35% ten opzichte van vorig jaar.

De reele waarde van de portefeuille bedroeg op 30 juni 2.164 miljoen euro, een lichte stijging tegenover de 2.127 miljoen euro eurovorig jaar.

Cofinimmo verhoogt de vooruitzichten voor 2006 lichtjes. Het bedrijf verwacht nu een courante winst per aandeel van 8,50 euro tegen eerder 8,46 euro. Vorig jaar bedroeg de courante winst 8,60 euro. Cofinimmo plant een brutodividend 7,40 euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud