Home Invest bestudeert kapitaalverhoging

De vastgoedbevak Home Invest Belgium bestudeert de mogelijkheid om een kapitaalverhoging door te voeren. Met het opgehaalde geld wil Home Invest meer gebouwen in Vlaanderen kopen. Dat blijkt uit een persbericht ter gelegenheid van de jaarresultaten.

(tijd) De bevak heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een netto courant resultaat geboekt van EUR 1,8 miljoen, een stijging van 11,9% op jaarbasis. De nettowinst steeg van EUR 4,06 miljoen tot EUR 4,41 miljoen. Home Invest is gespecialiseerd in residentieel vastgoed.

'We krijgen de laatste maanden erg veel dossiers aangeboden. Blijkbaar willen veel personen of vennootschappen hun residentieel vastgoed verkopen. Willen we onze schuldgraad onder de 50% houden, wat onze doelstelling is, moeten we overgaan tot een kapitaalverhoging', becommentarieert voorzitter Michel Pleeck de intentie van de bevak. De bevak probeert vooral in Vlaanderen meer woningen te kopen, aangezien ze nu quasi uitsluitend gebouwen in Brussel en Waals-Brabant bezit.

Hoeveel geld Home Invest wil ophalen, is nog onduidelijk. Pleeck: 'Het hangt er van af in hoeveel dossiers we nog willen instappen. Ook moeten onze financiele mogelijkheden nog bekeken worden.' De kapitaalverhoging zal ten vroegste in de maanden september - oktober van start gaan.

De halfjaarresultaten op zich waren minder opzienbarend. Net als de nettowinst, stegen ook de huurinkomsten, van EUR 3,45 miljoen naar EUR 4,28 miljoen. Home Invest dankt de stijging van de resultaten aan de overname via fusie van de vastgoedportefeuille Immobiliere du Prince Orange, hoofdzakelijk bestaande uit elf eensgezinswoningen in de rand van Brussel. Dankzij de overname steeg het eigen vermogen van de bevak met EUR 3,9 miljoen. Daarnaast slaagde Home Invest erin alle appartementen in het belangrijke gebouw Giotto te verhuren, waardoor de bezettingsgraad steeg tot 95,63%.

De reele waarde van de portefeuille groeide met zo'n 11,7% tot EUR 125,5 miljoen. Home Invest is gestart enkele oudere, kleinere gebouwen te verkopen tegen meerwaardes. 'We verkiezen grotere gebouwen omdat de beheerskosten daarvoor kleiner zijn', verduidelijkt Pleeck.

De intrinsieke waarde steeg de afgelopen zes maand met 5,4% tot EUR 50,54. Home Invest plant een interimdividend in september van EUR 1,68, goed voor 9/12e van het voor dit jaar aangekondigde dividend van EUR 2,24 per aandeel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud