Huizenbouwer Pulte neemt sectorgenoot Centex over

De Amerikaanse vastgoedmarkt heeft een nieuwe grootste speler. Huizenbouwer Pulte Homes neemt sectorgenoot Centex over, voor 1,3 miljard dollar. Pulte zal de prijs in aandelen betalen.

(tijd) - Centex-aandeelhouders krijgen per aandeel dat ze bezitten 0,975 aandelen van Pulte. Gebaseerd op de prijs van een aandeel-Pulte na het slot van Wall Street dinsdag, krijgen de Centex-aandeelhouders daarmee een premie van 32,6 procent.

Het gecombineerde bedrijf zal een marktkapitalisatie van 4,6 miljard dollar hebben. Wanneer de transactie afloopt, is het nieuwe bedrijf voor 68 procent in handen van de huidige Pulte-aandeelhouders, terwijl Centex-aandeelhouders de overige 32 procent in handen krijgen.

'De twee leiders van de sector combineren in één bedrijf, zal ons in een uitstekende positie plaatsen om de huidige moeilijke omstandigheden op de vastgoedmarkt te overwinnen', zegt voorzitter en CEO van Pulte, Richard J. Dugas, Jr. 'Op deze manier kunnen we onze terugkeer naar winstgevendheid versnellen.'

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud