IBA betaalt 1 euro voor activiteiten Schering

(tijd-nieuwslijn) - BA en IRE betalen 1 symbolische euro voor de overname van de radiofarma-activiteiten van Schering. Deze overname zal de omzet van IBA in 2006 met ruim 10 miljoen euro optrekken. In 2005 ligt de nettowinst van IBA dicht bij 5 miljoen euro. Dat werd door IBA meegedeeld op een persconferentie.

IBA en IRE nemen samen CISbio over van Schering. IBA verwerft 19,9 procent en IRE 80,1 procent. Daarnaast neemt IBA de Europese FDG-activiteiten van Schering over. Voor dit alles betalen IBA en IRE 1 symbolische euro. CISbio realiseerde in 2005 EUR 120 miljoen omzet en leed 20 miljoen euro verlies. Dat verlies is volledig te wijten aan de tak radiopharmaceuticals.

De overname heeft dit jaar (2006) een neutrale impact op de winst van IBA. De impact op de omzet bedraagt ruim EUR 10 miljoen. IBA zal een uitzonderlijke winst in de boeken nemen voor de integratie van de centra die het overneemt van Schering. De komende jaren zal die worden afgeschreven.

In september vorig jaar stelde IBA voor 2005 een winst rond 5 miljoen euro in het vooruitzicht. Nu spreekt IBA van een cijfer dat dicht tegen de 5 miljoen euro zal liggen. IBA haalde een bepaalde bestelling niet binnen en ook de kosten voor de due dilligence (voor de overname van de activiteiten van Schering) waren in september niet voorzien.

24712254

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud