IBA haalt miljoenencontract protontherapie binnen

(tijd-nieuwslijn) - De cyclotronproducent IBA gaat in de Verenigde Staten een protontherapiecentrum bouwen in de University of Pennsylvania Health System (UPHS). Beide partijen hebben daarover een niet-bindende intentieverklaring ondertekend. Het contract is ongeveer 60 miljoen dollar waard en zal van 2007 tot 2009 aanzienlijk bijdragen tot het resultaat, aldus IBA in een persbericht.

IBA en de universiteit zijn een periode van drie maanden overeengekomen van exclusieve onderhandelingen, waarin de modaliteiten van het contract vastgelegd worden. Als een contract ondertekend wordt, zal het naar verwachting dit jaar geen financiële impact meer hebben op IBA, maar wel in de drie daaropvolgende jaren.

Het centrum zal over ongeveer drie jaar operationeel zijn, met de eerste behandelde patiënt naar verwachting in 2009. IBA is nu door vijf toonaangevende Amerikaanse instellingen geselecteerd geweest voor de bouw van een protontherapiesysteem.

Eind maart meldde het bedrijf een gelijkaardig contract met de Hamption Universiteit in Virginia.

Het aandeel van IBA steeg woensdag 9 procent tot 12,98 euro. Beleggers herontdekken het aandeel sinds bekendraakte dat IBA zich de komende jaren ook op carbontherapie gaat toeleggen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud