IBA/IRE nemen radiofarma-activiteiten over van CIS Bio

(tijd-nieuwslijn) - Een consortium gevormd door het Nationaal Instituut voor Radio-elementen (IRE) en IBA heeft een overeenkomst ondertekend voor de overname van de Europese FDG-afdeling en de radiofarmaceutische activiteiten van CIS bio van Schering AG. De transactie omvat CIS US en de Japanse activiteiten. Dat melden IRE en IBA in een persbericht.

IBA verwacht dat dit slechts weinig impact zal hebben op de lopende bedrijfsresultaten voor het jaar 2006. Men verwacht dat de transactie in de eerste helft van 2006 afgerond zal worden, nadat de gebruikelijke wettelijke afscheidingsstappen voltooid werden.

CIS bio International biedt een groot aantal diagnostische en therapeutische producten voor de detectie, de behandeling en de monitoring in belangrijke medische velden (oncologie, cardiologie, reumatologie en endocrinologie). De onderneming heeft ongeveer 750 werknemers en realiseerde in 2005 een omzet van nagenoeg 120 miljoen euro.

Onder het consortium zal IRE in CIS bio International een aandeel hebben van 80,1 procent en IBA van 19,9 procent. Daarnaast zal IBA de controle overnemem van de Europese FDG-afdeling van Schering (Italie, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Spanje) en zal voor de distributie in Europa samenwerken met CIS bio.

'IRE was een van de aanvankelijke stichters van CIS. We hebben al lang een relatie met CIS, kennen de onderneming goed en we zijn erg blij met de mogelijkheid om opnieuw met CIS samen te werken', zei Henri Bonet, algemeen directeur van IRE. 'We weten dat onze gemeenschappelijke toekomst ook blootgesteld zal worden aan uitdagingen en hard werk, maar we zijn ervan overtuigd dat het degelijke, behoorlijk gekapitaliseerde CIS, met een nieuwe focus, al het nodige potentieel in huis heeft om een groot succes mogelijk te maken. We hebben er alle vertrouwen in dat de unieke kennis van CIS en haar recepten die voor een sterke loyaliteit van de klant zorgen en bijgedragen hebben tot haar indrukwekkende reputatie in Frankrijk, een aanzienlijke uitbreiding buiten Frankrijk mogelijk zullen maken.'

Pierre Mottet, gedelegeerd bestuurder van IBA, ziet tal van aanvullende punten in dit partnerschap. 'We zien de mogelijkheid om met CIS de voordelen van ons wereldwijd leiderschap op het gebied van de FDG-distributie te delen en om ons netwerk te gebruiken om de internationale expansie te bevorderen. Bovendien zal onze relatie met CIS en de integratie van de FDG-afdeling van Schering in Europa ervoor zorgen dat we op dit gebied in Europa de onbetwiste leider zijn.'

De transactie werd positief onthaald door de werknemers van CIS bio international. Er werden geen andere voorwaarden van de transactie onthuld.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud