IBA ontving voor 20 miljoen euro bestellingen voor sterilisatiesystemen

(tijd/tijd-nieuwslijn) - De Waalse producent van deeltjesversnellers IBA heeft dit jaar al vijf bestellingen ontvangen voor de zogenaamde Rhodotronsystemen voor sterilisatie. De bestellingen leveren samen bijna 20 miljoen euro op, meldt IBA woensdag in een persbericht.

Volgens IBA is 2004 nu het meest succesvolle jaar ooit wat betreft de verkoop van systemen met elektronenstraling in de industrie.

De Rhodotronsystemen maken een effici├źnte sterilisatie op basis van elektriciteit mogelijk van medische apparatuur, de pasteurisatie van voeding, de verbetering van polymeren en van heel wat andere materialen.

Een van de vijf bestellingen betreft het eerste sterilisatiesysteem op basis van X-straling, dat geïnstalleerd wordt in Fleurus, op de site van Sterigenics. Het gaat hier om de Rhodotron TT1000.

Van de vier overige bestellingen worden er drie geleverd aan een Aziatische fabrikant van sterilisatieapparatuur met elektronenstraling. De vierde zal worden geleverd aan de nieuwe Chinese vestiging van Sterigenics International, de grootste dienstverlenende onderneming op gebied van sterilisatie en ionisatie ter wereld.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud