Advertentie

IBA overtreft verkoopdoelstelling protontheraptiesystemen

(tijd-nieuwslijn) - De bouwer van deeltjesversnellers IBA heeft een protontherapiesysteem verkocht aan het Nationaal Kankercentrum van Korea. Daardoor overtreft de groep haar verkoopdoelstellingen voor 2002. Woordvoerder René André zei aan Tijd-Nieuwslijn dat IBA met nog meerdere partijen onderhandelt over de verkoop van protontherapiesystemen.

"Deze verkoop is een aangename verrassing. Het gaat over de derde verkoop van een protontherapiesysteem in 8 maanden en ze was niet voorzien in onze verkoopsdoelstellingen", zegt de woordvoerder. IBA verkocht eind 2001 twee systemen in China. De doelstelling was om in 2003 en 2004 minstens 1 systeem te verkopen. Voor 2002 had de groep geen verkopen gebudgetteerd. Toch is IBA niet van plan zijn doelstellingen voor het lopende jaar op te trekken. "Onze doelstellingen zijn gekend en we behouden ze", aldus de woordvoerder

De prijs van een protontherapiesysteem varieert tussen USD 25 en USD 50 miljoen. Volgens de woordvoerder ligt de waarde van dit contract ongeveer in het midden van deze range.

Volgens de woordvoerder onderhandelt IBA met meerdere potentiele klanten uit Azie, Europa en de VS voor de verkoop van protontherapiesystemen. Deze contracten zitten niet meer in een beginfase, maar meer details wilde hij niet kwijt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud