IBA stapt mee in financiering Florida Proton Therapy System

(tijd-nieuwslijn) - Het Belgische beursgenoteerde IBA stapt mee in de financiering van het protontherapiesysteem voor de Universiteit van Florida. Dat blijkt uit een document op de website van de universiteit. De bouwer van protontherapiesystemen stelt zich borg voor de lening van USD 19 miljoen die de Universiteit van Florida aangaat bij de universiteit van Jacksonville voor de bouw van het systeem. Daarnaast draagt IBA ook rechtstreeks tot de financiering bij via een achtergestelde lening van USD 13,5 miljoen.

In maart was al bekend dat IBA het order van de University of Florida in de wacht sleepte. Geweten was ook dat de universiteit moeilijkheden had om de financiering van het project rond te krijgen. Op de website van de universiteit staat nu dat de kosten voor het protontherapieproject op USD 32,4 miljoen geraamd worden. De universiteit gaat een obligatielening van USD 65 miljoen uitgeven voor de financiering van de aankoop en de installatie van de protontherapie-uitrusting.

Op de website staat dat de bouw van het complex in mei 2004 van start zal gaan. De eerste behandelingskamer zou operationeel zijn vanaf november 2005, de tweede vanaf maart 2006. IBA houdt in zijn business plan van 2003 rekening met de verkoop van minstens 1 protontherapiesysteem. Volgens chief operating officer James Clouser is het goed mogelijk dat de verkoop aan de universiteit van Florida dit jaar rond is. "Maar als dat niet het geval is, zullen we een ander systeem verkopen. Er zitten nog orders in de pijplijn", klonk het.

IBA wil trouwens niet reageren op de berichten op de website van de universiteit. "Wat zij daarop publiceren, is voor hun rekening. Wij willen die informatie bevestigen noch ontkennen zolang de deal niet volledig rond is", zei woordvoerder Paul-Emmanuel Goethals van IBA. Volgens Goethals dateert de informatie op de website al van maart.

IBA is bezig met de banken te onderhandelen over een schuldherschikking. De groep heeft voor USD 150 miljoen schulden op de balans.

GDC

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud