IBA voor 123,6 miljoen euro in het rood

(tijd-nieuwslijn) - De radiofarmaceutische groep IBA heeft over 2003 een nettoverlies geleden van 123,6 miljoen euro in vergelijking met 21,4 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat zakte van 5,5 miljoen euro tot een verlies van 3,4 miljoen euro.

Analisten mikten gemiddeld op een nettoverlies van 17,6 miljoen euro, maar hielden nog geen rekening met de verkoop van de afdeling sterilisatie en ionisatie (S&I). Het nettoresultaat werd negatief beïnvloed door 98,4 miljoen euro uitzonderlijke kosten. De verkoop van de divisie sterilisatie en ionisatie zorgt voor een uitzonderlijke afschrijving op consolidatieverschillen van 65,5 miljoen euro. Daarvan is 58,1 miljoen euro te verklaren doordat de onderhandelde prijs met de koper lager is dan de boekwaarde van de betrokken netto activa. De resterende 7,4 miljoen euro komt op rekening van de brachytherapie-activiteiten in de Verenigde Staten, omdat deze activiteit nog niet tot concrete resultaten heeft geleid. Daarnaast besliste de onderneming om niet langer de kosten voor onderzoek en ontwikkeling te kapitaliseren, waardoor een afschrijving werd geboekt van 22 miljoen euro. IBA boekt ook 9,5 miljoen euro herstructureringskosten voor de sluiting van het hoofdkwartier in de Verenigde Staten, 1,2 miljoen euro voor het geschil met Optivus en tot slot 1,2 miljoen euro uitzonderlijke afschrijvingen van andere immateriele vaste activa.

De bedrijfskasstroom zakte van 61,3 miljoen euro tot 43,2 miljoen euro. Analisten mikten gemiddeld op een bedrijfskasstroom van 50,65 miljoen euro.

De omzet zakte van 273 miljoen eurotot 257,7 miljoen euro. Dat is een daling met 6 procent. Analisten mikten gemiddeld op een omzet van 256 miljoen euro. Bij constante wisselkoersen steeg de omzet met 7 procent. IBA realiseert 70 procent van zijn omzet in de Verenigde Staten.

21229770

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud