Advertentie

Iberia staat open voor fusie

De Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia staat open voor een eventuele fusie. De Spanjaarden benadrukken evenwel dat er geen concrete plannen op tafel liggen.

(afp) 'Iberia sluit geen enkele mogelijkheid uit die het bedrijf ten goede kan komen', schrijft de luchtvaartmaatschappij in een mededeling. 'De raad van bestuur heeft zich bij haar laatste bijeenkomst over de markt gebogen en de voorzitter toelating gegeven om gesprekken aan te knopen.'

Het aandeel van Iberia maakte dinsdag een sprong op de beurs van Madrid omdat investeerders verwachten dat het akkoord tussen Europa en de Verenigde Staten de weg zal vrijmaken voor een fusie van Iberia. Europese en de VS sloten een ontwerpakkoord over de vrijmaking van de trans-Atlantische luchtvaart. Daardoor zullen Europese maatschappijen van elk punt in Europa naar elk punt in de VS kunnen vliegen, wat tot meer concurrentie en lagere prijzen moet leiden. Onder meer Lufthansa en British Airways worden genoemd als mogelijke fusiepartner van Iberia.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud