IBM Belgie wil 160 personen recruteren

IBM heeft in Belgie zowat 2.500 mensen werken. Daar moeten er zo snel mogelijk nog eens 160 bijkomen, klonk het dinsdag op een persconferentie. 'We zoeken niet noodzakelijk IT-specialisten', aldus Christian Dirkx, de human-resourcesmanager van IBM Belux.

(tijd) 'De perceptie dat in deze sector hoofdzakelijk 'nerds' werken, is fout.'Een derde van de openstaande vacatures is voor verkoopmedewerkers. Nog eens een derde is bestemd voor personen met een hoofdzakelijk zakelijke expertise, het laatste voor informaticaspecialisten.

'Uiteraard is een zekere IT-kennis altijd een pluspunt, maar dat kan aangeleerd worden via onze interne opleidingen.'Volgens Dirkx wordt bij de aanwervingen voorrang gegeven aan vrouwen. 'We gaan ons niet forceren om positief te discrimineren, maar we willen duidelijk stellen dat geslacht onbelangrijk is bij IBM.'

Bij IBM Belux maken vrouwen slechts 26 procent van het personeelbestand uit. Dat heeft voor een deel te maken met het feit dat vooral mannen voor technologische studierichtingen en beroepen kiezen.

Bart Van Den Meersche, de algemeen directeur van IBM Belux, ziet de komende jaren vooral groeimogelijkheden in de KMO-markt. Voor IBM zijn dat bedrijven met ten hoogste 1.000 werknemers. KMO's zijn goed voor 25 procent van de omzet. IBM wil dat opvoeren tot 35 procent.

Uit een enquête die IBM liet uitvoeren, blijkt dat veel middelgrote bedrijven de komende jaren een prioriteit maken van innovatie, niet enkel voor hun producten maar ook voor hun bedrijfsprocessen. IBM Belux behaalde vorig jaar een geconsolideerde nettowinst van EUR 18,4 miljoen op een omzet van 807 miljoen.

(foto bloomberg)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud