IBt rekent voor 2002 op EUR 8 miljoen tot 10 miljoen omzet

(tijd-nieuwslijn) - Het medisch bedrijf IBt uit Seneffe rekent dit jaar op een omzet tussen EUR 8 en 10 miljoen. IBt herhaalde dat het in het vierde kwartaal de eerste nettowinsten wil boeken. Op jaarbasis zal het bedrijf volgend jaar winstgevend zijn. Vice-voorzitter en financieel directeur François Blondel van IBt zei vedrer op de algemene vergadering dat IBt overweegt zijn productiecapaciteit uit te breiden met maximaal 50%.

IBt produceert implantaten voor de behandeling van prostaatkanker. In 2001 rondde het jonge bedrijfje de eerste ontwikkelingsfase af en stelde het zijn productengamma op punt. Het belangrijkste product is Interstrand, een radioactief implantaat van de tweede generatie. Interstrand werd vorige herfst in de Verenigde Staten gelanceerd en maakt nu al een "beduidend" deel uit van de omzet van IBt.

2002 staat voor IBt in teken van de "rendabiliteit", zo benadrukt Blondel op de algemene vergadering. IBt denkt in het vierde kwartaal voor het eerst een positief cijfer te kunnen voorleggen. Op jaarbasis volgt het break even volgend jaar.

IBt haalt 80% van zijn omzet op het Amerikaanse continent. Het bedrijf ziet er de vraag naar zijn implantaten fors toenemen en rekent voor 2002 op een omzetcijfer tussen EUR 8 en 10 miljoen, tegenover EUR 5 miljoen vorig jaar. "Wij verwachten dit jaar en volgend jaar driemaal sneller te groeien dan onze sectorgenoten", klonk het. Om aan de stijgende vraag te beantwoorden overweegt de groep zijn productielijn in Seneffe uit te breiden met maximaal 50%. François Blondel: "Voor 2002 voorzien wij geen problemen met de bestaande capaciteit, maar in de loop van 2003 zal de vraag groter worden dan wat wij momenteel aankunnen. Blondel wil niet kwijt hoeveel de investering zal kosten. De raad van bestuur van IBt buigt zich de komende weken over het dossier.

Voorts benoemde de algemene vergadering Jean-Pierre Delwart tot nieuw lid van de raad van bestuur bij IBt ter vervanging van Jean Stephene. Delwart is bestuurder bij Solvac en gedelegeerd bestuurder van het Luikse biotechbedrijf Eurogentec.

Gwen Declerck

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud