IBt verkleint verlies in eerste kwartaal

(tijd-nieuwslijn) - Het medisch bedrijf IBt, dat implantaten produceert voor de behandeling van prostaatkanker, verkleinde in het eerste kwartaal van het huidige boekjaar zijn nettoverlies tot EUR 343.000 op een recordomzet van EUR 1,8 miljoen.

IBt bevestigt zijn doelstelling in het vierde kwartaal nettowinst te boeken. Voor het lopende trimester denkt IBt de kaap van EUR 2 miljoen omzet te kunnen nemen.

De verbetering van het nettoresultaat is volgens IBt te danken aan de omzet en de strikte controle van de kosten. De recordomzet van EUR 1,8 miljoen in het eerste kwartaal valt uiteen in EUR 1,7 miljoen uit verkopen en 85.000 andere opbrengsten. In dezelfde periode vorig jaar haalde IBt een verkoopcijfer van EUR 1,05 miljoen. De andere opbrengsten bedroegen toen EUR 545.000, waardoor de totale omzet uitkwam op EUR 1,6 miljoen.

De groei van de verkopen met 67% overtreft ruimschoots de groeiverwachting van 20% die het bedrijf bij de publicatie van de jaarcijfers naar voor schoof. De groei van de verkopen gaat gepaard met een veel tragere stijging van de kosten. Die kwamen in het eerste kwartaal uit op EUR 1,9 miljoen, een stijging met 13% in vergelijking met het eerste trimester van vorig jaar. Het bedrijfsverlies bedroeg EUR 428.000, tegenover een verlies van EUR 496.000 in dezelfde periode vorig jaar. Netto verkleinde het verlies van EUR 453.000 tot EUR 343.000.

Voor de rest van het jaar blijven de vooruitzichten positief. Het derdegeneratie-implantaat Interstrand verkoopt goed in de VS. In Belgie zijn de brachytherapie-implantaten sinds 1 mei opgenomen in de lijst van producten die door het RIZIV worden terugbetaald. IBt verwacht dat het aantal patiënten, dat een brachytherapie-behandeling krijgt, zal verdubbelen tegen het einde van het jaar. IBt maakt zich sterk in het huidige kwartaal een omzet van EUR 2 miljoen te kunnen halen. In het vierde kwartaal wil het bedrijf voor het eerst een nettowinst boeken op kwartaalbasis. Over heel 2002 wordt op een nettoverlies gerekend.

GDC

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud