IBt verwerft 4,8 miljoen euro nieuw kapitaal

IBt verwerft ongeveer 4,8 miljoen euro vers kapitaal via de uitoefening van warrants door zijn referentieaandeelhouders. Dat meldt de producent van implantaten ter behandeling van prostaatkanker in een persbericht.

(tijd) De referentieaandeelhouders -- de Waalse investeringsmaatschappij SRIW, Creafund II en de oprichters van het bedrijf -- zullen meer bepaald 115.000 'B' warrants en 1.383.316 'C' warrants uitoefenen, waardoor 1.394.866 nieuwe aandelen worden gecreëerd. Dat zal het totaal aantal uitstaande aandelen brengen op 10.760.354.

'De inbreng van nieuw kapitaal verbonden aan de uitoefening van warrants bedraagt ruw geschat 4,8 miljoen euro. Hierdoor is het mogelijk de investeringen in de uitbreiding van het eigen distributienet van de vennootschap te versnellen', zegt IBt, dat verwacht de operaties worden afgesloten voor het einde van deze maand.

De nieuwe aandelen van de referentieaandeelhouders zijn onderworpen aan een 'lock-up' van 12 maanden.

Volgens gedelegeerd bestuurder François Blondel zal de operatie niet wegen op het aandeel omdat 'de verwatering door de warrants al in de koers is verrekend'. Volgens Blondel zal het de Belgische verankering van IBt versterken en de aandeelhouders geruststellen. 'Het is een teken van vertrouwen van de referentieaandeelhouders in het bedrijf.'

Vorig jaar creëerde IBt al zowat 1,835 miljoen nieuwe aandelen via de uitoefening van warrants. Ruim 198.000 'D' warrants worden eind 2009 uitgeoefend.

IBt en zijn oprichtende aandeelhouders zijn overeengekomen de 'royalty op verkopen', die verschuldigd was aan de oprichters, volledig af te schaffen. Die royalty bedraagt 8 procent van de omzet voor alle jaren waarin de vennootschap een positief bedrijfsresultaat optekent. 'De afschaffing van deze kost verbetert vanzelfsprekend sterk de toekomstige verdeling van de verwachte winst ten bate van alle aandeelhouders', zegt IBt.

IBt sloot onveranderd op 6,85 euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud