Icos Vision boekt operationele winst van USD 0,7 miljoen

(tijd-nieuwslijn) - De Leuvense maker van inspectiesystemen voor de chipindustrie Icos Vision boekte in het tweede kwartaal een operationele winst van USD 0,7 miljoen, tegen een operationeel verlies van USD 5,6 miljoen over dezelfde periode een jaar eerder.

Het nettoverlies bleef beperkt tot USD 0,56 miljoen of 5 dollarcent per aandeel, tegen USD 3,26 miljoen of 31 dollarcent per aandeel een jaar eerder. De omzet steeg 93% op kwartaalbasis en 27% op jaarbasis. Voor het derde kwartaal verwacht Icos Vision eveneens een hogere omzet, al zal het groeitempo op kwartaalbasis iets kleiner zijn.

De omzet in het tweede kwartaal bedroeg USD 7,96 miljoen. Dat is meer dan analisten verwacht hadden. Phillippe Rochez van Puilaetco rekende op een omzet van USD 6 miljoen en zijn collega Phillippe Verschuere van KBC Securities ging uit van USD 6,5 miljoen. In het tweede kwartaal van 2001 bedroeg de omzet 6,2 miljoen, in het eerste kwartaal USD 4,1 miljoen.

Het is de eerste keer sinds het eerste kwartaal van 2001 dat Icos operationeel winst boekte. Door de daling van de dollar leed Icos een wisselkoersverlies van USD 1,4 miljoen, waardoor de cijfers op nettovlak voor USD 0,56 miljoen in het rood doken. Verschuere rekende op een nettoverlies van USD 0,58 miljoen.

Over de eerste zes maand boekte Icos een omzet van USD 12 miljoen. Operationeel was er een verlies van USD 0,7 miljoen en netto van USD 1,53 miljoen of 14 dollarcent per aandeel.

Anton DeProft, gedelegeerd bestuurder van Icos, merkt in het persbericht op dat Icos voor het derde opeenvolgende kwartaal meer omzet boekte doordat de groep marktaandeel wint en meer orders ontvangt. Voor het derde kwartaal rekent hij op een stevige omzetgroei, die evenwel kleiner zal zijn dan in het afgelopen kwartaal. DeProft verwacht dat de operationele winst verder zal stijgen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud