Icos Vision boekt zoals verwacht lagere kwartaalwinst

Icos Vision Systems, de producent van chipinspectiesystemen, realiseerde in het derde kwartaal van 2006 een nettowinst van 3,01 miljoen euro, vergeleken met een nettowinst van 3,28 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt Icos in een persbericht.

(tijd) Het nettoresultaat ligt grotendeels in de lijn der verwachtingen van analisten. Vijf analisten gepolst door Tijd-Nieuwslijn gingen gemiddeld uit van een nettowinst van 2,98 miljoen euro.

De omzet kwam uit op 20,87 miljoen euro, tegen 19,68 miljoen euro in het derde kwartaal van 2005. De omzet komt beneden de verwachtingen uit. De analisten mikten gemiddeld op 22,33 miljoen euro. Icos Systems zelf had eerder een omzet tussen 21 en 24 miljoen euro in het vooruitzicht gesteld.

'De omzet in het derde kwartaal kwam aan de onderkant van onze eigen doelstellingen uit omdat de marktvraag verzwakte tijdens het kwartaal', zegt gedelegeerd bestuurder Anton De Proft in het persbericht. Maar dat betekende niet dat het bedrijf de rem heeft gezet op investeringen voor de ontwikkeling van nieuwe producten, benadrukt de topman.

Icos Vision Systems verwacht dat de omzet in het vierde kwartaal gelijk of lichtjes lager zal zijn dan de omzet van het derde kwartaal. 'We verwachten niet dat de marktomstandigheden gemakkelijker zullen worden in het vierde kwartaal', zegt De Proft. Maar dat moet worden gecompenseerd door aantrekkende verkopen van nieuwe inspectiemachines voor wafers.

De hogere productiekosten voor die nieuwe producten zal er mee toe leiden dat de operationele marge zal zakken in een vork van 54 tot 57 procent, besluit De Proft.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud