Icos Vision sluit verlaten Nasdaq niet uit

Icos Vision, producent van machines voor de inspectie van elektronische chips, sluit niet uit dat het de Amerikaanse beurs Nasdaq verlaat. Een beslissing staat wel nog niet op de dagorde. Het bedrijf is zowel op Euronext Brussel als op Nasdaq genoteerd.

(tijd) 'Wij zijn heel tevreden over Euronext dat de facto onze basismarkt is', aldus gedelegeerd bestuurder Anton DeProft van Icos tijdens de Parijse Midcap Events. 'De notering op Nasdaq verliest steeds meer aan belang.'

Icos Vision heeft een wereldwijd marktaandeel van 70%. In 2008 zou deze sector wereldwijd tussen 400 miljoen en 500 miljoen dollar moeten wegen. 'Wij willen ons daar de helft van toeƫigenen', aldus de gedelegeerd bestuurder.

Om deze nerveuze en heel cyclische markt te volgen, investeert Icos regelmatig toenemende bedragen in onderzoek en ontwikkeling. Voor 2006 gaat het over 15 miljoen euro, een stijging met 40 procent tegenover het voorgaande jaar.

Voor het lopende boekjaar mikt Icos op een omzet van ongeveer 110 miljoen euro tegenover 80,6 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijf keerde nog nooit een dividend uit. 'Maar wij hebben een wederinkoopprogramma van eigen aandelen opgestart dat een soort van dividendpolitiek kan belichamen', aldus financieel directeur Erwin Vandendriessche van het bedrijf. 'Het is onze bedoeling regelmatig tussen te komen op de markt.'

Geert Noels, hoofdeconoom van het beurshuis Petercam, zou na de afloop van de volgende algemene vergadering zetelen als onafhankelijk bestuurder van Icos.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud