Icos Vision Systems haalt miljoenenorder binnen

(belga) - Icos Vision Systems, een wereldleider in inspectiesystemen voor de chipsindustrie, heeft een belangrijke bestelling ter waarde van 2,6 miljoen euro in de wacht gesleept voor een aantal van haar "flexibele tape inspectie machines". Het order is afkomstig van een wereldleider op het gebied van de fabricage van flexibele tapes.

De machine inspecteert bepaalde tapes en componenten die veel gebruikt worden in onder meer vlakke beeldschermen en geheugenschijven. "Het is de eerste belangrijke bestelling voor de nieuwe productielijn die Icos hiervoor heeft ontwikkeld. Gezien de sterke vraag naar de vlakke beeldschermen verwachten we in de toekomst een sterke groei. Icos is met dit product marktleider. De inspectie gebeurt tot nu toe vooral manueel, maar wegens de toenemende volumes en kleiner worden afmetingen van de tapes is dit hoe langer hoe minder aangewezen", zegt Icos-topman Anton De Proft.

Het order betekent voor Icos de komende maanden een belangrijke omzetstijging. Tijdens het tweede kwartaal van dit boekjaar haalde Icos een omzetstijging met 5 procent tot 9,8 miljoen euro. Voor het tweede kwartaal op rij werd een nettowinst geboekt.

Tijdens het derde kwartaal boekt Icos volgens De Proft opnieuw een omzet- en winststijging.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud