ICOS Vision Systems tekent samenwerkingscontract met IMEC

De producent van inspectiesystemen voor de chipsector ICOS Vision Systems heeft een tweejarig samenwerkingscontract gesloten met IMEC, een Leuvens onderzoekscenturm voor nano-elektronica en nanotechnologie.

(tijd) Het tweejarige project 'Joint Exploration and Development Porgram' is toegespitst op de ontwikkeling en optimalisatie van verschillende geavanceerde 3D-verpakkingsprocesse voor geintegreerde circuits (IC's). Dat meldt ICOS Vision Systems donderdag in een persbericht.

Het onderzoek zal worden uitgevoerd in de laboratoria van IMEC, en ICOS zal de nodige technologie en uitrusting voor deze inspectie en metrologie verschaffen. 'We zijn onder de indruk van het hoge niveau van de onderzoeksprogramma's van IMEC en zijn enthousiast om toe te treden tot het internationale consortium rond IMEC,' zegt Gust Smeyers, senior vice president voor onderzoek en ontwikkeling bij ICOS.

'Het verpakkingsproces is een van de belangrijkste stappen in het productieproces van de halfgeleiderindustrie en wint steeds meer aan belang en daarom breiden we onze inspanningen hieromtrent uit, met inbegrip van een groot onderzoeksprogramma op het gebied van 3D-verpakkingen,' zegt IMEC-topman Gilbert Declerck in het persbericht.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud