Advertentie

IDC: leveringen pc's Europa, M.Oosten en Afrika dalen 2,2%

(tijd-nieuwslijn/betten) - Het aantal geleverde personal computers (pc's) in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) is in het tweede kwartaal van 2002 gedaald met 2,2% op jaarbasis.

Dat heeft onderzoeksbureau IDC vrijdag bekendgemaakt. In de bedrijfssector blijft er een voorzichtige houding, terwijl de consumentenuitgaven op kwartaalbasis verder vertraagden, zo stelt IDC.

IDC verwacht dat de markt aan het einde van het jaar zal profiteren van iets hogere investeringen, maar ook dat de consumentenvraag volatiel zal blijven. De fusie tussen Hewlett- Packard en Compaq heeft volgens het bureau de druk vergroot en zal verdere rationalisatie in de markt forceren.

De prijsdruk bleef hoog door een aggressieve prijsstrategie die het gevolg was van de zwakke vraag en het terugbrengen van de voorraden. Volgens IDC bleef het midden- en kleinbedrijf een betrouwbare klant, terwijl het aantal grote projecten beperkt bleef. In de consumentenmarkt zorgden een laag consumentenvertrouwen en het WK voetbal voor lagere verkopen.

In West-Europa was de daling van de leveringen 6%, terwijl die in Oost-Europa 13% stegen. Vooral in Frankrijk waren de investeringen laag. In het Midden-Oosten en Afrika stegen de leveringen 17%.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud