Advertentie

'Ik werd aantal dagen geleden al gecontacteerd'

(tijd-nieuwslijn) - Theo Dilissen werd reeds een aantal dagen geleden gecontacteerd in verband met het mandaat van voorzitter van de raad van bestuur van Belgacom. 'Maar het dossier kwam vandaag in een stroomversnelling' zei Dilissen vrijdagavond in een eerste reactie aan het persagentschap Tijd-Nieuwslijn. Hij gaf aan dat er nog enkele andere kandidaten waren.

Dat de regering koos voor Dilissen heeft volgens hem te maken met 'de complementariteit in het management'. De statuten bepalen dat als de afgevaardigde bestuurder een Waal is, de voorzitter een Vlaming moet zijn.

'Het werd Dilissen gezien zijn staat van dienst in de telecomsector. Bovendien weet hij weg met bedrijven in reorganisatie', zei een woordvoerder van Vande Lanotte.

Dilissen vindt zijn benoeming een enorme opsteker. 'Ik ben altijd een pleiter geweest van een kenniseconomie en deze benoeming kan hiertoe een hefboom zijn.'

Hij heeft reeds een eerste zicht op wat hem te doen staat bij Belgacom. 'De uitbouw van de vier assen, met name de efficientie, de technologische innovatie, de omschakeling naar een dienstenbedrijf en de schaalgrootte van Belgacom binnen Europa'.

Dilissen gaf desgevraagd nog mee dat de voorzitter van Belgacom een jaarsalaris ontvangt van 50.000 euro.

22188401

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud