Advertentie

Immobel keert 2 euro dividend uit

De vastgoedvennootschap Immobel boekte over 2006 een nettowinst van 20,15 miljoen euro. Dat is een stijging met 17 procent tegenover het jaar voordien. Het bedrijfsresultaat klom van 28 miljoen euro in 2005 naar 38 miljoen euro in 2006.

(tijd) De stijging van de nettowinst is toe te schrijven aan een sterk tweede halfjaar. In het eerste semester daalde de nettowinst van Immobel op jaarbasis van 2,53 miljoen naar 1,12 miljoen euro. Dat was het gevolg van hogere financiele schulden en belastingen. Destijds meldde Immobel dat de halfjaarresultaten niet representatief waren.

De omzet steeg van 148 miljoen naar 233 miljoen euro.

Het voorbije jaar verkocht Immobel het Central Plaza-gebouw aan Fortis. Ook verkocht het bedrijf het gebouw Green Land B3 in Jette en het kantoorproject Merceles aan de gemeente Elsene. Financiele details van die transacties werden niet bekendgemaakt.

De afdeling 'residentiele ontwikkeling' kon 156 appartementen en 31 huizen verkopen, de divisie 'verkavelingen' kon 15 werven opleveren.

Het Campona Shopping Center, een winkelcentrum in Boedapest, is inmiddels voor 97 procent verhuurd. Immobel kon een niet-gerealiseerde meerwaarde van 11,9 miljoen euro op het gebouw boeken.

Immobel stelt voor een brutodividend van 2 euro per aandeel uit te keren, een halve euro meer dan een jaar terug. Het bedrijf is erg conservatief in zijn vooruitzichten. Voor 2007 ziet het een 'nettoresultaat dat positief zou moeten zijn'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud