Immobel keert geen dividend uit

Immobel zal de algemene aandeelhoudersvergadering voorstellen om over het boekjaar 2008 geen dividend uit te keren. De vastgoedontwikkelaar verwijst naar de huidige economische en financiele omstandigheden, het uitgekeerde dividend over 2007 en de kapitaalvermindering in november vorig jaar.

(tijd) - Dat laat Immobel vrijdag nabeurs weten bij de publicatie van de jaarresultaten. De beslissing om geen dividend uit te keren is enigszins opmerkelijk, omdat Immobel-topman Gaetan Piret op de algemene vergadering in mei vorig jaar de dividendpolitiek vastlegde op een uitkering van 50 a 75 procent van de nettocashflow. Piret zei toen wel ook dat Immobel van die politiek opnieuw kon afwijken 'in functie van de verwachtingen voor de komende jaren'.

Immobel boekte over 2008 een operationele winst van 11,1 miljoen euro, tegenover 12,92 miljoen euro in 2007. De nettowinst viel scherp terug, van 50,22 miljoen tot 6,94 miljoen (1,68 euro per aandeel). Immobel herinnert eraan dat in het cijfer voor 2007 de verkoopopbrengsten van het Campona Shopping Center (41,07 miljoen euro) begrepen zitten.

De vooruitzichten van Immobel zijn eerder vaag. De vastgoedgroep maakt zich sterk dat het 'niettegenstaande het moeilijke economische klimaat, in staat is iedere opportuniteit te vatten teneinde haar leiderschap te bevestigen'.

PDG

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud