Immobel uit het rood in eerste halfjaar

(tijd-nieuwslijn) - De vastgoedvennootschap Immobel boekte in het eerste halfjaar van 2005 een nettowinst van 2,53 miljoen euro tegenover een verlies van 1,47 miljoen euro het jaar ervoor. Het bedrijfsresultaat steeg van -0,82 miljoen euro naar 2,78 miljoen euro.

Het resultaat uit de gewone bedrijfsoefening zakte van 74,71 miljoen euro tot 52,86 miljoen euro. De groep presenteert voor de eerste keer de cijfers onder de IFRS-boekhoudregels en heeft de cijfers van 2004 naar deze nieuwe boekhoudnormen herwerkt. Bij de oude boekhoudnormen zou zowel het netto- als het bedrijfsresultaat stabiel gebleven zijn.

De stijging van de bedrijfswinst is voor 1,74 miljoen euro te verklaren door de activiteit vastgoedontwikkeling en een verbetering van 2,24 miljoen euor in de niet-strategische kosten en de vermindering van de indirecte kosten.

Bij kantoren & bedrijfsvastgoed werd het justitiepaleis in Bergen en de de Galeries Saint-Lambert in Luik opgeleverd. Er werd ook een huurcontract van 9 jaar afgesloten voor het gebouw in de Lakenweversstraat in Elsene met het Europees Defensieagentschap.

In Residentieel vastgoed werden in de eerste jaarhelft 145 appartementen en 3 huizen verkocht. In het domein verkavelingen werd voor 30 hectare grond gekocht.

Immobel verwacht in 2005 een beter resultaat dan in 2004. Dat komt door de kwaliteit van de projecten in de portefeuille en de daling van de kapitalisatievoeten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud