Immobel verkoopt Dewaele aan management

(tijd-nieuwslijn) De bouw- en vastgoedgroep Immobiliën Vennootschap van België (Immobel) zet de herstructurering van zijn activiteiten voort met de verkoop van het bouwfiliaal Les Entreprises Louis De Waele (ELDW) aan de directie van dit bedrijf. Ook enkele participaties in buitenlands vastgoed gaan van de hand.Immobel concentreert zich volledig op rojectontwikkeling.

Immobel verkoopt het 100 procent-belang in ELDW in het kader van een management buy out. De aandelen komen in handen van Maurice de Montjoye,gedelegeerd bestuurder van ELDW via een holding waarvan ook Pierre Cols, bestuurder bij de vennootschap, aandeelhouder is. Met de verkoop heeft Immobel zich nagenoeg helemaal uit de bouwactiviteit teruggetrokken. Rest nog Réforme & Nizet- Thirion.

ELDW vertegenwoordigde in 2001 een omzet van 180 miljoen euro en een winst van 5,16 miljoen euro, terwijl Réforme & Nizet-Thirion amper 26,23 miljoen omzet en 0,14 miljoen euro winst uitmaakt. Volgens bestuurder Gaëtan Piret is het nog te vroeg om over de verkoop van dit filiaal te spreken. Vorig jaar werd de participatie in de Group DM verkocht aan Fabricom, terwijl ook de belangen in Watco Ecotechniek (Manage) en Watco Ecotechniek (Grimbergen) van de hand gingen. In het kader van de concentratie op zijn kernactiviteit,projectontwikkeling, verkocht Immobel ook een aantal gebouwen. De vennootschap EGLB Beteiligung uit Berlijn waarin Immobel een belang van 14,4 procent heeft, werd in zijn geheel overgedragen aan een Duitse investeerder. EGLB controleert de vennootschap ZaZ die eigenaar is van het vastgoedcomplex van 52.000 m2, Zoobogen. De verkoop van de participatie evenals die van ELDW werd reeds aangekondigd op de jongste algemene vergadering. Ook de deelname van 50 procent in de vennootschap Waresco, eigenaar van het Sienna Center, werd verkocht. De participatie in dit kantoorgebouw van meer dan 18.000 m2 in het hartje van het administratieve centrum van Warschau ging naar een Oostenrijkse investeerder. De overdracht moet nog worden goedgekeurd door de Poolse en Oostenrijkse autoriteiten. Onder de buitenlandse eigendommen resten nog het 10 procent-belang in het BNP-gebouw in Montreal en het Campona Shopping Center in Boedapest.

Immobel merkt op dat de verkopen tegen de marktvoorwaarden plaatsvonden en in de loop van het tweede halfjaar 2002 en 2003 een geconsolideerde winst zullen opleveren van 12 miljoen euro en een kasstroom van 37 miljoen euro.

De operaties zullen toelaten de schuldgraad van de onderneming die na de jongste kapitaalverhoging boven 30 procent is geklommen, opnieuw terug te dringen. Tevens zal de thesaurie bijdragen tot het voltrekken van een aangekondigde tweede kapitaalverlaging. In het kader van een eerste verlaging verdeelt Immobel zijn Befimmo-aandelen aan de aandeelhouders naar rato van een aandeel per 7 aandelen Immobel. Deze operatie start op 21 augustus.

(c) tijd-nieuwslijn (tel: +32 3 2860372; fax: +32 3 2860370)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud