InBev breidt Leffe-gamma uit met sterke blonde variant

(tijd-nieuwslijn) - InBev breidt zijn gamma Leffe-bieren uit met een vijfde variant. Leffe 9° is een sterk blond abdijbier van hoge gisting, dat bedoeld is als degustatiebier. De nieuwe Leffe heeft het hoogste alcoholpercentage uit het Leffe-gamma.

Het Leffe-gamma bestond tot dusver uit Leffe Blond (6,6°), Leffe bruin (6,5°), Leffe tripel (8,5°) en Leffe radieuse (8,2°). Daar komt dus nu Leffe 9° bij. Met lancering speelt InBev in op het toenemend succes van de Leffe-bieren in België. De verkoop van Leffe-bieren in ons land is de voorbije 10 jaar met 130 procent gestegen.

De Leffe 9° wordt in België gelanceerd. Volgens Lian Verhoeven, woordvoerster van InBev Belgium, is het de bedoeling dat het bier dit jaar in 4.000 cafés ter beschikking komt. InBev wil het nieuwe bier ook in andere landen op de markt brengen, maar precieze informatie hierover kon Verhoeven nog niet geven. Ook over verkoopdoelstellingen kon ze niets kwijt. 'We geloven uiteraard in het product en hebben met het oog op de lancering veel consumentenonderzoek gedaan', klinkt het.

Met het nieuwe bier speelt InBev in op de groeiende vraag van de consument naar sterkere en 'uitgesproken' bieren, vertelt Sabine De veilder, marketing manager van InBev Belgium. De brouwer mikt met de Leffe 9° op een brede groep: 'de huidige Leffe-drinker en mensen die een uitgesproken smaak en een sterk bier willen'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud