InBev dreigt marktaandeel te verliezen in Duitsland

De Belgisch-Braziliaanse biergroep InBev dreigt marktaandeel te verliezen in Duitsland als gevolg van leveringsproblemen bij dochterbedrijf Beck's. Groothandelaars dreigen ermee de verkoopoppervlakte voor Beck's in te perken als de leveringsproblemen aanhouden.

(tijd) Dat schrijft The Financial Times Deutschland woensdag. 'De problemen bij InBev raken onze handel in aanzienlijke mate,' reageert Gunther Guder van de Duitse associatie van drankgroothandelaars GFGH. 'Onze leden zullen zich bezinnen over welke plaats de Beck's producten moeten innemen in de winkelrekken.' Bovendien eist Guder nog schadevergoedingen voor de laattijdige leveringen, schrijft de krant. De GFGH is verantwoordelijk voor drie vierden van de bierverkoop in Duitsland en realiseert jaarlijks een omzet van EUR 15 miljard.

De leveringsproblemen bij Beck's begonnen in januari, en zijn volgens consumentenorganisaties te wijten aan een gebrekkige distributiestructuur bij InBev. De problemen werden nog groter in mei, toen verkopers 30 procent meer recycleerbare flessen bestelden. Maar door de leveringsproblemen ziet InBev zich verplicht een reclamecampagne voor nieuwe Beck's-merken stil te leggen. 'We kunnen geen reclame maken voor producten die onze klanten niet kunnen terugvinden in de winkelrekken,' reageerde een anonieme woordvoerder van InBev in The Financial Times Deutschland. Volgens de krant is InBev bereid om snel aan tafel te zitten om het probleem van de baan te helpen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud