InBev handhaaft intentie Hoegaarden in Jupille te brouwen

(tijd-nieuwslijn) - InBev België blijft bij zijn intentie de productie van het Hoegaarden-witbier te stoppen in Hoegaarden en ze over te hevelen naar Jupille. Berichten over een mogelijke verhuis van de Hoegaarden-productie naar Rusland slaan nergens op. Dat vernam Tijd-Nieuwslijn van Lian Verhoeven, de woordvoerster van InBev België.

Zowel de VRT als enkele websites melden dat in het bierdorp Hoegaarden de vrees bestaat dat de productie van hun witbier zal verhuizen naar Rusland in plaats van naar Jupille. Als reden wordt aangehaald dat het goedkoper zou zijn tankwagens vol bier vanuit Rusland te laten overkomen dan het bier in België te brouwen.

Verhoeven benadrukt dat hier niets van aan is. 'Het klopt dat wij al een jaar lang Hoegaarden in Rusland brouwen. Maar dat bier is enkel voor de Russische markt bestemd. We brouwen het daar vanwege de hoge invoertaksen en transportkosten. Maar dit staat helemaal los van het Belgische dossier', klinkt het. De Belgische markt voor Hoegaarden is trouwens veel te belangrijk, voegt zij toe.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud