InBev: internationale vakbondsactie tegen sluiting Britse fabriek

(belga) - Donderdag gaan vakbondsdelegaties van InBev-vestigingen in België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Engeland gezamenlijk protesteren bij het hoofdkantoor van InBev in Leuven tegen de plannen die de directie koestert om vanaf februari 2005 brouwerij Boddington in Manchester te sluiten. Het initiatief gaat uit van EFFAT, de Europese vakbond in de voeding, landbouw en toerisme.

Gedelegeerd bestuurder John Brock kondigde de sluiting op 9 september aan tijdens de voorstelling van de halfjaarresultaten. De productie van het Boddingtonbier, dat de 'cream of Manchester' heet en sinds 1778 gebrouwen wordt, zou worden overgeplaatst naar andere brouwerijen in het Verenigd Koninkrijk. Ook 2 jaar geleden werd de sluiting al aangekondigd, maar dit kon toen door een aantal tegemoetkomingen van de vakbonden worden verhinderd. Er werken momenteel zo'n 55 mensen.

Volgens de Leuvense vakbondssecretaris Luc Gysemberg (ACV) worden donderdag zo'n 60 mensen in de universiteitsstad verwacht. Naast afgevaardigden uit diverse InBev-vestigingen in binnen- en buitenland zal er ook een delegatie van een verbruikersorganisatie van Manchester aanwezig zijn om te protesteren tegen het feit dat de Boddington niet meer gebrouwen zal worden met water uit de eigen bron van de brouwerij. Om 11 uur is er een gesprek met de InBev-directie.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud