InBev koopt resterend belang in Hunan Debier voor 18 miljoen dollar

(tijd-nieuwslijn) - De Belgisch-Braziliaanse biergroep InBev neemt de resterende 45 procent in het Chinese Hunan Debier Brewery Company over van Changsha Baisha Brewery. InBev telt hiervoor 18,2 miljoen dollar in cash neer. De overname kadert in de lopende integratie van Lion Group Breweries. Verwacht wordt dat de deal tegen eind 2004 zal worden voltooid. Dat meldt InBev in een persbericht.

In het kader van de overname van de Chinese bieractiviteiten van de Maleisische Lion Group heeft InBev vandaag twee brouwerijen in de Oost-Chinese provincie Hunan: Hunan Debier Brewery in de stad Changsha en Zhuzhou Debier Brewery in de stad Zhuzhou. In Hunan Debier Brewery verwierf de groep een belang van 55 procent. InBev neemt nu ook de resterende 45 procent over van Changsha Baisha Brewery.

De brouwerij Hunan Debier heeft een capaciteit van 1,3 miljoen hectoliter en productievolume van 1,1 miljoen hectoliter, waarbij vooral het lokale merk Baisha wordt gebrouwen. De brouwerij is winstgevend en verwacht dat de verkoop in 2004 met 32 procent is gestegen in vergelijking met 2003.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud