ING boekt 5,8 miljard winst onder IFRS

(tijd-nieuwslijn) - ING Groep heeft onder de nieuwe internationale boekhoudregels IFRS in 2004 een nettowinst behaald van 5,8 miljard euro. Het cijfer is exclusief de implementatie van IAS 32, 39 en IFRS 4. Onder Nederlandse boekhoudregels (Dutch GAAP) behaalde ING in 2004 een nettowinst van 6,0 miljard.

Het groepsvermogen stijgt onder IFRS met 0,9 miljard tot 30,3 miljard. ING verwacht dat de volatiliteit van de winst en het vermogen zal toenemen door IAS 32, 39 en IFRS 4 vanaf 2005. Maar de onderliggende ontwikkeling van de resultaten wordt niet beïnvloed.

Het winstcijfer is exclusief de artikelen IAS 32, 39 en IFRS 4. Artikel IAS 32 gaat over de bekendmaking en presentatie van financiële instrumenten, inclusief schuld en aandelen. Onder artikel IAS 39 vallen definities voor het herkennen en meten van financiële instrumenten. IFRS 4 handelt over de definitie van een verzekeringscontract. Hierover bestaat nog veel onenigheid omdat sommige bestaande verzekeringscontracten onder IFRS tot beleggingscontracten worden gerekend.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud