ING Real Estate doet bod op Canadees vastgoedbedrijf

ING Real Estate, het vastgoedonderdeel van ING, heeft een overnamebod uitgebracht op het Canadese vastgoedbedrijf Summit Real Estate Investment Trust (Summit REIT). Dat heeft ING Real Estate donderdag bekendgemaakt.

(tijd) Het overnamebod bedraagt 2,2 miljard Canadese dollar (1,5 miljard euro). De totale transactiewaarde inclusief schuld ligt op 3,4 miljard Canadese dollar ((2,4 miljard euro).

Summit REIT is volgens ING Real Estate het grootste industriele vastgoedbedrijf van Canada met meer dan driehonderd vastgoedobjecten in bezit.

Na afronding van de transactie zal het in Australië genoteerde vastgoedfonds ING Industrial Fund een belang van 50 procent in het Canadese Summit REIT nemen, ter waarde van 818 miljoen Canadese dollar. ING Real Estate is van plan om zijn overgebleven 50%-belang in de komende twaalf maanden te verkopen aan institutionele klanten.

De overname van Summit REIT zal een positieve impact hebben op de kapitalisatie van ING. De tier-1 ratio van de bank verbetert met negen basispunten. Dit effect wordt echter tenietgedaan omdat ING Real Estate zijn 50%-belang het komend jaar zal verkopen aan institutionele partijen. De transactie zal geen impact hebben op de schuldpositie van ING.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud