ING sluit fusie met buitenlandse bank niet uit

(tijd-nieuwslijn) - ING Groep sluit een fusie met een buitenlandse bank niet uit, nu Europese concurrenten hun weerstand hiertegen laten varen. Dat bericht persbureau Bloomberg.

Het agentschap baseerde zich op uitlatingen van financieel directeur Cees Maas van ING tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Internationaal Monetair Fonds. Recente overeenkomsten tussen Europese banken dwingen ING zijn uitgangspunt om vrijwel uitsluitend autonoom te groeien te heroverwegen, zei Maas.

'Een grensoverschrijdende fusie, dat is mogelijk.' Potentiële kandidaten voor zo'n fusie 'zouden niet te ver van ons eigen land liggen', zei de financieel bestuurder. Een fusie met een Spaanse bank noemde hij onwaarschijnlijk.

Analisten van FBS Bankiers relativeren de uitspraken van Maas. 'Wat doe je als door een journalist wordt gevraagd of het mogelijk is dat ING in de toekomst betrokken kan zijn in een transeuropese fusie van banken/verzekeraars', vragen de analisten zich af. 'Dan zeg je als financieel directeur van de onderneming in de wandelgangen bij het halfjaarlijkse borrelcircuit in Washington bij het IMF dat het goed mogelijk is dat je in zoiets meedoet.'

Jacob Bosscha van SNS Securities ziet toch een verschuiving in ING's strategie van pure autonome groei naar een meer fusie georiënteerde houding. Bosscha denkt dat deze verandering in lijn is met het huidige sentiment in de markt. 'Niemand wil achterblijven in het geval van consolidatie', zegt hij.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud