ING verkoopt levensverzekeraar in Atlanta

(belga) - De Nederlandse bankverzekeraar ING heeft zijn levensverzekeringsonderdeel in Atlanta, Life of Georgia, verkocht aan Jackson National Life, een onderdeel van de Britse verzekeraar Prudential. Dat heeft ING donderdag laten weten.

Met de verkoop is een bedrag gemoeid van 197 miljoen euro. Verwacht wordt dat de transactie in het eerste kwartaal van 2005 wordt afgerond. Het afstoten van Life of Georgia levert, volgens ING, een boekverlies voor belasting op van minder dan 150 miljoen euro. Life of Georgia heeft ongeveer 1,6 miljoen polishouders in portefeuille.

ING stoot het onderdeel af omdat het geen deel meer uitmaakt van de kernactiviteiten van het concern. Op deze manier maakt ING ook geld vrij om te investeren in onderdelen die meer winst opleveren.

De Nederlandse bankverzekeraar heeft dit jaar al diverse onderdelen verkocht. Zo werd een overeenkomst gesloten over de verkoop van de Duitse BHF Bank en in Nederland is de vermogensbeheerder CenE Bankiers van de hand gedaan.

Recent kondigde ING aan het schadeverzekeringsbedrijf in Canada naar de beurs te brengen. Het concern wil de opbrengsten gebruiken om de schulden terug te dringen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud