ING verkoopt merendeel BHF voor 600 miljoen aan Oppenheim

(tijd-nieuwslijn) - ING heeft definitief overeenstemming bereikt met Sal. Oppenheim over de verkoop van het grootste deel van ING BHF-Bank voor 600 miljoen euro in contanten. Dat heeft de bankverzekeraar donderdag nabeurs bekendgemaakt. De voorgenomen verkoop werd op 1 oktober reeds aangekondigd. Toen werd ook bekend dat Deutsche Hypothekenbank, de Londense tak van BHF-Bank en de geherstructureerde leningenportefeuille buiten de deal zouden blijven.

ING maakte vandaag bekend het kantoor van ING BHF-Bank in Londen te verkopen aan Deutsche Postbank en een deel van de portfolio van leningen voor bedrijven aan HVB Group. Aangezien het hier voorlopige overeenkomsten betreft, worden volgens een ING-woordvoerster nog geen bedragen bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat ING op de drie transacties in totaal een nettoverlies van circa 90 miljoen euro zal boeken.

ING behoudt na de transacties het 83,7%-belang van ING BHF-Bank in Deutsche Hypothekenbank, een leningenportefeuille van ongeveer 1,3 miljard euro en de private equity-activiteiten van ING BHF-Bank. ING houdt tevens vast aan de European Business Desk, die diensten levert aan Duitse dochters van bankclienten van ING in de Benelux.

Volgens de ING-woordvoerster neemt de bankverzekeraar middels de drie transacties afscheid van circa EUR 8 miljard aan risk-weighted assets, waarvan 6 miljard euro bij de aan Sal. Oppenheim te verkopen activiteiten en 1 miljard euro bij zowel het Londense kantoor als de te verkopen leningen. ING houdt daarmee 11 miljard van het totaal van 19 miljard aan risk-weighted assets van BHF-Bank, waarvan 9,5 miljard bij Deutsche Hypothekenbank.

De aan Sal. Oppenheim te verkopen activiteiten betreffen asset management, private banking, financial markets en corporate banking. Er werken circa 1.800 mensen. Onder de overeenkomst krijgt ING BHF-Bank haar oude naam weer terug, namelijk BHF-Bank AG. De bestuursleden zullen overstappen naar de nieuwe onderneming, met uitzondering van CEO Sytse Andringa die verantwoordelijk wordt voor de activiteiten die achterblijven bij ING, onder de naam ING Bank Deutschland AG.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud