Innogenetics betaalt 27,5 miljoen dollar voor PCR-licentie Roche

(tijd-nieuwslijn) - De biotechnologiegroep Innogenetics heeft een volledige, wereldwijde licentie verworven bij de Zwitserse farmagroep Roche voor het gebruik van haar beschermde PCR-technologie bij het ontwikkelen van Innogenetics-producten voor moleculaire diagnose.

Innogenetics betaalt, verspreid over vier jaar, 27,5 miljoen dollar aan Roche, plus royalties. Dat meldt Innogenetics in een persbericht.

PCR is de Engelse afkorting van polymerasekettingreactie. De brede licentie komt in de plaats van de huidige productspecifieke licentieovereenkomst. De overeenkomst zal Innogenetics in staat stellen zijn klanten de volledige reeks PCR-reagentia en -processen aan te bieden voor PCR-gebaseerde nucleinezuuramplificatie voor haar diagnostische tests, zodat haar klanten hiertoe geen afzonderlijke licentie moeten verkrijgen van Roche Diagnostics.

'Deze overeenkomst zal Innogenetics de strategische vrijheid geven om zijn productaanbod verder te diversifiëren en de omzet van de diagnostiek te verhogen', zegt gedelegeerd bestuurder Frank Morich in het persbericht.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud