Advertentie

Innogenetics voorspelt minstens 15% omzetgroei

(tijd-nieuwslijn) - Het Gentse biotechbedrijf Innogenetics verwacht voor 2004 een omzetgroei van minstens 15%. In 2003 steeg de omzet eveneens met ongeveer 15%. Het operationeel verlies daalde vorig jaar en zou dit jaar verder moeten afnemen.

Innogenetics maakte de voorlopige cijfers over 2003 en de vooruitzichten voor 2004 maandag bekend in een persbericht. De omzetgroei van ongeveer 15% houdt rekening met productverkopen, inkomsten uit royalties en licentievergoedingen. De productenverkopen stegen in 2003 met meer dan 10%.

De uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling namen vorig jaar met een 15% toe, de operationele uitgaven met meer dan 5%. Het operationeel verlies daalde tegenover 2002 en de diagnosticadivisie kon de winstgevendheid opkrikken. Eind 2003 had Innogenetics 44 miljoen euro in kas, te danken aan de kapitaalverhoging.

In 2004 moet de rendabiliteit van de diganostica-afdeling verder stijgen. Innogenetics verwacht een omzetgroei van minstens 15% en een stijging van de productverkoop met tenminste 10%. Daartegenover staat een verwachte toename van de kosten voor onderzoek en ontwikkeling met 15% en een toename van de operationele uitgaven met 5%. Het operationeel verlies moet in 2004 verder dalen.

In december 2003 verkocht Innogenetics zijn belang in de Nederlandse dochter Delft Diagnostic Laboratory aan het management. Daarop realiseerde de groep een meerwaarde van 0,1 miljoen euro.

Innogenetics dat werd opgericht in 1985, is genoteerd op Euronext Brussels. De zetel van het bedrijf is gevestigd in Gent. Innogenetics heeft verkoopfilialen in Frankrijk, Duitsland Italië, Spanje en de Verenigde Staten. Innogenetics telt wereldwijd 615 medewerkers en heeft een marktkapitalisatie van ongeveer 380 miljoen euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud