Innogenetics wil hepatitis C-vaccin tegen 2007 op de markt

(tijd-nieuwslijn) - Het biotechbedrijf Innogenetics uit Zwijnaarde wil tegen 2007 zijn vaccin tegen hepatitis C op de markt brengen. Om dat te realiseren zoekt Innogetics tegen uiterlijk eind volgend jaar een partner die de laatste tests en de commercialisering mee kan financieren.

Dat zei CEO Philiippe Archinard op een persconferentie over de stand van het wetenschappelijk onderzoek van Innogenetics.

Innogenetics heeft EUR 58 miljoen in kas, bij een cashburn van EUR 15 miljoen per jaar. "Dat betekent dat wij voldoende in kas hebben om onze onderzoeken zeker twee tot drie jaar op eigen houtje verder te zetten", zei Archinard.

Innogenetics geeft jaarlijks EUR 10 tot 15 miljoen uit aan onderzoek in zijn therapeutische afdeling. Dat bedrag wil Innogenetics in de toekomst financieren met de inkomsten uit de afdeling diagnostiek, die vorig jaar break even draaide en dit jaar voor het eerst geld in het laatje zal brengen. Innogenetics hoopt vanaf 2004 een nettowinst van minimum EUR 12 miljoen uit de diagnostische producten te halen. Dat moet het bedrijf toelaten om in 2004 voor het totaal van alle activiteiten break even te draaien. In 2005 zou Innogenetics dan voor het eerst winst boeken.

GD

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud