Inschrijving op Belgacom-aandelen al overingetekend

(tijd-nieuwslijn) - De beursintroductie van Belgacom is nu al een succes. Er zijn al meer inschrijvingen voor de Belgacom-aandelen binnengekomen dan er worden aangeboden. De inschrijving loopt nog tot eind deze week.

De inschrijving op de aandelen van de telecomgroep Belgacom is al overingetekend. Voor de particuliere en de institutionele tranche is de vraag groter dan het aanbod. Dat vernam Tijd-Nieuwslijn.

In totaal worden voor maximaal 3,67 tot 3,9 miljard euro aandelen aangeboden (inclusief overtoewijzingsoptie). Minstens 15% van de aandelen is bestemd voor Belgische particulieren. Maandag begon de tweede week van de aandelenverkoop. Beleggers die vorige week intekenden, krijgen voorrang bij de toekenning van de aandelen.

Volgend weekend komen alle zakenbankiers samen in Londen, waar de kwaliteit van het orderboek wordt geëvalueerd en vervolgens de openingskoers bepaald. Maandag 22 maart vindt de eerste notering plaats. Na de eerste notering kan er gedurende een maand een overtoewijzingsoptie van 10% uitgeoefend worden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud