Intel verkoopt pda-divisie voor 600 miljoen dollar

Intel verkoopt zijn divisie die processoren maakt voor pda's en andere handcomputers. De divisie gaat voor een bedrag van USD 600 miljoen naar het bedrijf Marvell Technology Group. Dat heeft de Amerikaanse chipfabrikant dinsdag bekendgemaakt.

(foto belga)

(tijd) - Intel maakt processoren voor ongeveer 80 procent van alle pc's. Enkele jaren geleden besliste het bedrijf te diversifieren naar andere toestellen, zoals handcomputers. Intel nam daarvoor een reeks bedrijven over voor een totaal van meer dan 10 miljard dollar. De diversificatie verliep echter moeizaam.

De divisie die Intel verkoopt, maakt processoren die zijn gebaseerd op de XScale-technologie van Intel. Deze wordt gebruikt in toestellen zoals de populaire BlackBerry en de Palm Treo. Bij de divisie werken ongeveer 1.400 mensen. Marvell is van plan 'het overgrote deel' ervan in dienst te houden.

Intel ondervindt in zijn kernactiviteit, halfgeleiders voor pc's, steeds meer concurrentie van concurrenten als AMD. Daarom besliste het bedrijf onlangs al zijn activiteiten grondig onder de loep te nemen. De verkoop van de pda-divisie is daar een van de eerste resultaten van.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud