Interbrew - autoriteiten stellen beslissing Lasko uit

(tijd-nieuwslijn) - De Sloveense concurrentieautoriteiten stellen de beslissing over de geldigheid van het 48%-belang van de grootste Sloveense biergroep Lasko in land- en sectorgenoot Union met enkele weken uit. Dat melden diverse persagentschappen.

Als het licht op groen wordt gezet, stapt Interbrew naar de rechtbank. "We zullen niet lijdzaam toezien dat onze investering in waarde vermindert", zegt Interbrew-woordvoerder Corneel Maes.

De Belgische biergroep, die een belang van 41% heeft in Union en EUR 72 miljoen investeerde, meent dat een negatieve uitspraak in strijd zou zijn met de Europese concurrentieregels over monopolievorming. Union heeft een marktaandeel van ongeveer 42 procent in Slovenië. Lasko heeft 54 procent. Volgend jaar sluit Slovenie zich aan bij de Europese Unie en volgens Maes zou het tegen de geest van die aansluiting ingaan indien nog snel een monopolie wordt goedgekeurd.

Vorig jaar lanceerde Interbrew een openbaar bod op Union en verwierf na verschillende rondes een belang van 41% in de Sloveense brouwer. Dat was niet naar de zin van Lasko, de Sloveense marktleider, die ook zijn oog op de groep had laten vallen. Lasko had al 12% in Union en kon dat belang verdubbelen toen het overheidsfonds SOD zijn 12% verkocht aan Lasko. Die verkoop kwam er wel zonder de goedkeuring van het uitvoerend comité van SOD. Interbrew verkreeg nadien dat de rechtbank in Ljubljana die 12 procent van SOD blokkeerde.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud