Interbrew overweegt verhuis maatschappelijke zetel

(tijd-nieuwslijn) - Na het afronden van de alliantie met het Braziliaanse Ambev overweegt de Leuvense biergroep Interbrew zijn maatschappelijke zetel te verhuizen. Dat bevestigt een woordvoerster van Interbrew.

Woordvoerster Marianne Amssoms van Interbrew bevestigt dat er plannen bestaan om een studie uit te voeren over de haalbaarheid en de wenselijkheid van een herdomiciliëring. Zij wil echter niet bevestigen of de zoektocht naar een nieuwe maatschappelijke zetel ingegeven is door fiscale motieven.

'Het operationele hoofdkwartier blijft in Leuven', onderstreept Amssoms nog. De maatschappelijke zetel bevindt zich momenteel in Brussel.

De Financial Times schreef dat na het afronden van de alliantie met het Braziliaanse Ambev, Interbrew mogelijk zijn maatschappelijke zetel verhuist naar een belastingvriendelijker locatie. De krant baseert zich op documenten die gepubliceerd werden in de marge van de operatie InterbrewAmbev.

Volgens de documenten willen Interbrew en Ambev niet later dan een jaar na het afsluiten van de overeenkomst de haalbaarheid en de wenselijkheid onderzoeken om het domicilie van het bedrijf ergens anders onder te brengen. In de passage over de studie naar de haalbaarheid en wenselijkheid van een herdomiciliëring luidt het dat de factoren die in het onderzoek moeten worden opgenomen onder meer de 'belastinggevolgen' zijn voor het bedrijf en de aandeelhouders.

Volgens de analisten van Merrill Lynch zal uit belastingoverweging mogelijk voor Luxemburg worden gekozen. Volgens Axel Gietz, de senior vice-president corporate communications and public affairs, werd nog geen beslissing genomen. 'Het is nog geen uitgemaakte zaak', klinkt het.

(foto: belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud