Interbrew verkoopt minderheidsbelang in Namibian Breweries

(tijd-nieuwslijn) - De Leuvense biergroep Interbrew heeft haar minderheidsbelang van 28,9% in Namibian Breweries voor EUR 31 miljoen verkocht aan Diageo en Heineken. Interbrew heeft ook de licentieovereenomst met Namibian voor de productie, marketing en distributie van Beck's in Namibië en Zuid-Afrika voor een periode van tien jaar verlengd.

Interbrew kreegt het 28,9%-belang in Namibian Breweries in februari 2002 in handen via de overname van het Duitse luxepilsbier Beck's. Namibian Breweries is de enige brouwer van Namibië, met een jaarlijks productievolume van 1,2 miljoen hl. Als verklaring voor de verkoop zegt John F. Brock, CEO van Interbrew, dat Zuid-Afrika geen deel uitmaakt van Interbrew's huidige strategische en geografische focus.

Interbrew maakt tegelijk bekend dat ze de licentieovereenkomst met Namibean Breweries voor de productie, marketing en distributie van Beck's in Namibië en Zuid-Afrika voor tien jaar heeft verlengd. "Dit zal nieuwe mogelijkheden bieden om het huidige volume van Beck's in de regio verder te laten groeien", aldus het persbericht.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud