Interbrew: winstgroei minstens 10% tussen 2002 en 2005

(tijd-nieuwslijn) - Interbrew wil de komende drie jaar een gemiddelde winstgroei per aandeel voor goodwill van minstens 10% realiseren. Deze verwachting sprak bestuursvoorzitter Pierre-Jean Everaert uit bij de opening van de aandeelhoudersvergadering. Hij onderstreepte dat bij deze verwachtingen geen rekening wordt gehouden met nieuwe overnames.

In dit verband merkte Everaert overigens op dat Interbrew opportuniteiten blijft volgen die zich aandienen. "We zullen de kansen niet lagen liggen", aldus Everaert, die er meteen aan toevoegde "dat partners steeds welkom zijn."

Interbrew ziet Aziƫ als een belangrijke ontluikende markt en blijft opportuniteiten in die regio opvolgen. Dit zei gedelegeerd bestuurder Hugo Powell tijdens een korte persconferentie na de algemene vergadering. Of er ook concrete dossiers op tafel liggen wou hij niet kwijt. "Zoals steeds geven wij geen commentaar op individuele dossiers, ik kan enkel bevestigen dat we onze aanwezigheid daar willen versterken," klonk het.

Ook op de geruchten over de mogelijke interesse van Interbrew voor het Duitse Karlsberg wou Interbrew geen commentaar kwijt. Algemeen secretaris Patrice Thys merkte enkel op dat Interbrew nog niet gecontacteerd werd door Karlsberg. "We zijn tevreden met onze huidige positie en werken momenteel aan de integratie van de vorig jaar overgenomen dochters", aldus Powell. Op langere termijn streeft de groep er volgens Powell naar een leidende positie op de Duitse markt in te nemen.

Ook over de stand van zaken sinds begin dit jaar wou Interbrew niet in zijn kaarten laten kijken. Powell onderstreepte dat het eerste kwartaal het minst belangrijke is voor de biergroep. Een eerste stand van zaken moet pas op 5 september worden verwacht, wanneer de resultaten over het eerste halfjaar worden bekendgemaakt. Een trading-update over het derde kwartaal wordt op 29 oktober bekendgemaakt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud