Interbrew wordt op twee na grootste brouwer in China

(tijd-nieuwslijn) - De Leuvense biergroep Interbrew heeft haar overeenkomst met de Maleisische Lion Group afgerond en verwerft zo een belang van 50 procent in de bieractiviteiten van Lion Group in China. Door deze transactie wordt Interbrew de op twee na grootste brouwer in China. Dat meldt Interbrew in een persbericht.

De overeenkomst met Lion Group werd aangekondigd op 5 september 2003. Interbrew neemt van de beursgenoteerde Maleisische groep Lion Diversified Holdings Berhad (LDHB) een belang van 50 procent over in diens Chinese brouwerijactiviteiten en betaalt daarvoor 131,5 miljoen dollar. Interbrew krijgt ook de managementcontrole over deze activiteiten. De Belgische groep heeft bovendien een call-optie op de resterende 50 procent, die binnen de twaalf maanden na het afronden van de transactie kan worden uitgeoefend, eveneens tegen een prijs van 131,5 miljoen dollar.

Met het verwerven van 50 procent in de Chinese bieractiviteiten van Lion Group wordt Interbrew de op twee na belangrijkste brouwer in China met een verkoopvolume van 21 miljoen hectoliter per jaar en 17 brouwerijen in zes Chinese provincies (Zhejiang, Guangdong, Hubei, Hunan, Jiangsu en Shandong).

Volgens Patrice Thys, Interbrew Zone President Asia-Pacific, haalt Interbrew met deze operatie niet alleen grote volumes, goed verankerde merken en een prominente lokale aanwezigheid in huis, maar ook een sterk lokaal managementteam.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud